2013. október 19., szombat

Primanima Animációs Filmfesztivál

Fesztiválközpont: Jókai Mór Művelődési Központ (2040 Budaörs, Szabadság út 26.)


2013. október 23. - 2013. október 26.

A fesztivál rövidfilmjei itt! 

Néhány film ismertetője:

Tito a frigóban 
"Max Andersson és Lars Sjunnesson svéd képregénygrafikusok a közösen készített Bosnian Flat Dog (A bosnyák laposkutya) című képregényük bemutató-körútjára érkeznek az egykori jugoszláv tagországokba. Csomagtartójukban nem más, mint a mumifikálódott Tito marsall utazik velük.
A hulladékokból összeeszkábált animációs figurákkal forgatott szuper8-as szürkés, "
fekete-fehér jelenetek a MiniDV-s dokumentumfelvételekkel keverve tökéletes természetességgel kapcsolódnak egybe.
Egyszerűsített szépség
"Az Egyszerűsített szépség Terence Nance lenyűgözően egyedi stílusú első nagyjátékfilmje. A film a rendező-főszereplő Terence és egy bájos fiatal hölgy (Namik Minter) egyszerre plátói és romantikus kapcsolát dokumentálja magával ragadó éleslátással, érzékenységgel és derűvel. Az élőszereplős felvételeket többféle stílusú animációs betéttel vegyítő alkotásban feloldódnak a fikciós, a dokumentum- és a kísérleti film közti határok, miközben feltárulkozik előttünk Terence képzelet- és érzelemvilága, ahogy újra és újra felidézi életének egy bizonyos pillanatát."
Az éjszaka meséi
"Az éjszaka meséiben hat egzotikus mese kel életre, melyekben Tibettől kezdve a középkori Európán át az azték birodalmon keresztül az afrikai szavannákra, sőt, még a túlvilágra is eljutunk. A csavaros történelmi tündérmeséket sárkányok, vérfarkasok, elrabolt hercegnők, boszorkányok és beszélő óriásméhek népesítik be. A 2011-es Berlinálén bemutatott alkotás az elismert francia animációs szerző, a Kirikou-filmeket jegyző Michel Ocelot első egész estét betöltő 3D-s mesefilmje."



Nincsenek megjegyzések: